Hyvinvointi ja terveys - huippukylmä käskyttää keskushermostoa

Huippukylmä käskyttää keskushermostoa

cryon lumisumu

Mariia täynnä energiaa

Kylmän mikrokiteisen jään hengittäminen aktivoi ihonalaiset kylmäreseptorit, jotka välittävät tiedon kylmäaltistuksesta aivojen lämmönsäätelykeskukseen, hypotalamukseen. Tällöin hormonieritys käynnistyy; lisämunuaisesta erittyy adrenaliinia ja kortisolia, jotka yhdessä noradrenaliinin kanssa säätelevät hiilihydraattiaineenvaihduntaa. Elimistö käyttää hiilihydraatteja ensisijaisena polttoaineena lyhytkestoisessa kylmäaltistuksessa, jolloin niiden kulutus kasvaa. Kylmästressi vaikuttaa myös mielialaa sääteleviin aivojen välittäjäaineisiin, dopamiiniin ja serotoniiniin. Aivolisäkkeestä vapautuu betaendorfiineja, jotka saavat aikaan mielihyvän tuntemuksia ja lieventävät samalla kipua.

CryoFogin (TM) hoito kohdistuu kolmeen eri terveyteen liittyvään alueeseen. Hyvinvoinnin osalta se vaikuttaa painon- ja kivunhallintaan, liikkuvuuteen, rentoutukseen, stressinhoitoon ja uniterapiaan. Urheilun osalta hoito auttaa voimaan, nopeuteen, koordinaatioon, keskittymiseen, vastustuskykyyn, tulehdustiloihin, allergioihin ja ylikunnon ehkäisyyn. Ihoon liittyvissä ongelmissa hoito helpottaa atooppisen ihon ja psoriaksiksen oireita sekä auttaa ihoärsytyksissä, ihon happivajeessa, kuivan ihon ongelmissa, solujen uusiutumisessa ja ihon aineenvaihdunnan vajeessa.


Pekka Hyysalo - Fight Back

Freestylehiihtäjä Pekka Hyysalo kilpaili big airissa, half pipessa ja slopestylessä. Parhaimmillaan hän oli  big airin maailmanrankingissa sijalla 11, ja matkalla tähtiin.
Vuonna 2010 hänelle tapahtui vakava hyppyonnettomuus, joka johti aivovammaan ja kolmen viikon koomaan. Kaikkien ihmetykseksi Pekka nousi jaloilleen jo kuuden kuukauden kuluttua tapahtumasta; alkoi pitkä kuntoutuminen.

Vuonna 2013 hän perusti FightBackin auttamaan myös muita päävamman saaneita. Pekan oma taistelu ja kuntoutuminen jatkuvat edelleen ja siksi reitin varrelle on osunut myös Långvikin CryoFog.

Huippukylmää voin kuitenkin suositella kaikille

pekka hyysalo“Minulla on viime vuosien aikana ollut ilo tutustua älyttömän isoon määrään hienoja ihmisiä, joista osa edustaa omissa lajeissaan maailman huippua. Keskusteluissa erilaisista kuntoutumis-, harjoittelu- ja palautumismuodoista nousi esiin myös huippukylmä, jota piti tietysti lumilajien miehenä kokeilla. Kuntoutumisen aika on luonnollisesti kehossa ollut monenlaisia tuntemuksia eivätkä kaikki niistä ole olleet positiivisia. Huippukylmää voin kuitenkin suositella kaikille”, sanoo FightBackin Pekka Hyysalo.

Fight Back - Toinen mahdollisuus fightback.fi


Anssi Mustonen, lyömäsoitintaiteilija (rumpali)

Myyntiedustaja Anssi Mustonen (48) ajaa työkseen paljon ja matkamittariin on pian kertynyt kaksi miljoonaa kilometriä. Harrastuksekseen hän takoo rumpuja useissa kokoonpanoissa pomppuhevistä cover-bändeihin ja akustisiin kokoonpanoihin. Viikko-ohjelma sisältää kalvojen paukuttelua noin 12 tuntia.

Olkapäähän kipu alkoi hiipiä hiljalleen, kuin varkain. Alkuun Anssi epäili, että taustalla saattaa olla jokin lukuisista motocross-harrastuksessa hankituista vammoista. Kun vaiva alkoi säännöllisesti häiritä yöunia, Anssi ryhtyi etsimään helpotusta erilaisista omatoimista hoitomuodoista.

Seuraavana yönä nukuin keskeytyksettä aamuun asti, kuin kiltti lapsi – kivut olivat tiessään

”Matkan varrella olen ehtinyt tutustua lukuisaan määrään erilaisia hoitoja. Joistakin on ollut apua vaivaan, mutta useimmista ei. Kaverilta kuulin huippukylmästä, ja paikka löytyikin varsin läheltä kotia. Olin ensimmäisen kerran huippukylmässä noin kolme minuuttia, ja seuraavana yönä nukuin keskeytyksettä aamuun asti, kuin kiltti lapsi – kivut olivat tiessään. En edes muista, milloin sellaista olisi viimeksi tapahtunut. Kun vertaa huippukylmän kertakustannusta mihin tahansa muuhun hoitomuotoon, ei sen kokeileminen ainakaan rahasta jää kiinni. Suosittelen viileästi”, kannustaa Anssi Mustonen.


CryoFogin on todettu helpottavan oireita:

 • Reuma (erityisesti nivelreuma)
 • Psoriasis
 • Stressi
 • Unihäiriöt ja -ongelmat
 • Diabetes
 • Liikalihavuus/painonhallinta
 • Iho-oireet
 • Kivunlievitys
 • Astma
 • Masennus/mieliala
 • Jetlag
 • Atooppinen iho
 • Allergiat
 • Vastustuskyky
 • Tulehdukset

TOP