Kylmähoito sopii kaikentasoisille liikkujille

Kylmähoito nopeuttaa tutkitusti palautumista. Huippu-urheilijat ovat pitkään nauttineet kylmähoidon positiivisista vaikutuksista, mutta sana on kiirinyt myös kuntoilua harrastavien tietoisuuteen.

Maailman rikkaimmilla urheiluseuroilla ja yksilöurheilijoilla on omat kryoterapialaitteensa ja saunansa. Heillä on ollut varaa palkata vuosien varrella parhaat asiantuntijatiimit, eikä niillä ole epäilystäkään huippukylmän ja kuuman positiivisista vaikutuksista. Ammattimaisen fysioterapian kanssa kylmähoito tunnetusti nopeuttaa kuntoutumista erilaisista vammoista sekä edistää harjoituksista ja kilpailusuorituksista palautumista.

Kesän aikana CryoFogissa on käynyt kaksi KHL-joukkuetta pidemmän harjoitusleirin aikana palauttelemassa ja hoitamassa pikkuvammoja. Lisäksi huippukylmästä on nauttinut joukko suomalaisia jääkiekkoammattilaisia, jotka pelaavat eri sarjoissa ympäri maailmaa, sekä jalkapallojoukkueita, huipputason mailapelaajia ja muita yksilöurheilijoita. Yhteinen nimittäjä näille hoitoa saaneille on sadan prosentin asiakastyytyväisyys.


Santeri Lehesmaa, golf-lupaus

Santeri Lehesmaalla on edessään mielenkiintoinen vuosi, sillä tammikuussa on edessä armeija ja syksyllä siirtyminen täysstipendiaattina Arizonan yliopistoon, joka tunnetaan NBA-joukkue Chicago Bulls’in Lauri Markkasen opinahjona. Lehesmaa on jo saavuttanut kansainvälistä menestystä junioritasolla ja tähtäimet on asetettu korkealle. Nuori mies tunnetaan kovana harjoittelijana, joka viimeisten vuosien aikana on tehnyt tiiviisti ympäri vuoden töitä fysiikkansa kehittämiseksi. Lajiharjoittelun ohella panostus voimaharjoitteluun edellyttää paljon pelaajalta. Uni, ravinto, lepo, harjoittelun rytmitys, palautuminen ja lihashuolto ovat keskeisiä rakennuspalikoita. Osana palapeliä Lehesmaa hyödyntää huippukylmää.

Toivottavasti Arizonan yliopistosta löytyy vastaavanlainen sauna, sillä en tiedä tulenko toimeen ilman. Pitänee laittaa meiliä

”Tutustuin huippukylmään fysiikkavalmentani Jouni Bergdahlin kautta ja siitä on tullut osa rutiinejani. Kylmästä on kiistatta apua palautumisessa sekä harjoitus- että pelikaudenkin aikana. Keho palautuu nopeammin ja kokonaisvaltaisemmin kuin muilla menetelmillä. Se parantaa myös unen laatua ja piristää muutoinkin. Toivottavasti Arizonan yliopistosta löytyy vastaavanlainen sauna, sillä en tiedä tulenko toimeen ilman. Pitänee laittaa meiliä”, naurahtaa Santeri Lehesmaa.


Mikko Korhonen, golfammattilainen

Mikko Korhonen on vuosien varrella tehnyt määrätietoisesti töitä ja onnistui viime kaudella nousemaan lajin huipulle. Euroopan kiertue on pelaajalle erittäin raskas työpaikka, joka vaatii paljon niin psyykeltä kuin fysiikalta. Pelkästään matkustuspäiviä tulee kauden mittaan melkoinen määrä, ja kuusipäiväinen peliviikko on erittäin kuluttava.

Kauden 2016-17 loppusuoran häämöttäessä Korhosen keho oli selkeästi ylirasitustilassa eikä hän saanut itsestään kaikkia tehoja irti. Myös vanha vaiva, isovarpaassa oleva nivelrikko, alkoi antaa merkkejä itsestään. Mikko kaipasi taukoa matkustamisesta, pelaamisesta ja harjoittelusta ollakseen kunnossa loppukauden tärkeissä kisoissa. Mukaan kuvaan astui myös kehon palauttaminen normitilaan huippukylmän avulla.

Huomasin heti, että kehoni palautuminen vauhdittui

”Tiimini jäsen oli kuullut positiivisia asioita huippukylmästä, ja hetimiten Suomeen saavuttuani päätin kokeilla sitä. Kävin huippukylmässä viikon aikana useita kertoja ja huomasin heti, että kehoni palautuminen vauhdittui. Hoito teki hyvää myös varpaan nivelrikolle, ja lepotaukoni kisoista jäi aiottua lyhyemmäksi. Voin kylmästi suositella hoitomuotoa kilpaurheilijoille ja harrastajille”, sanoo Mikko Korhonen.


CRYOFOG –KÄYNNIN ON TODETTU TUOVAN HELPOTUSTA MYÖS SEURAAVISSA TAPAUKSISSA;

  • kuntoutus
  • palautuminen
  • kunto-, kilpa- ja huippu-urheilu

TOP